KUNSTNEREN

kunstneren

THE ARTIST

Mit navn er Ole Mejlvang Hedeager, og jeg er 49 år og bor i den dejlige naturskønne by Klovborg, som ligger tæt den jyske højderyg nær kongernes Jelling, hvor vikingernes konger herskede over det meste af Europa og England i flere århundreder. Mange har nok ikke opdaget denne lille perle, hvor jeg bor, men stedet fortjener langt større opmærksomhed. Historiens vingesus indhylder nærmest området med de mest fantastiske fortællinger. Lad mig gøre blot nævne:


- Fortidens tunge trin kan næsten høres på Hærvejen, der ligger 9 km herfra. På vejen findes bl.a Margrethediget som er et befæstningsanlæg fra jernalderen, ca 200 e. Kr.


- Den jyske højderyg spottes tydeligt. Ca 9 km fra mit hjem kan man se Gudenåens udspring, der løber ud mod østkysten. Blot 300 meter fra udspringet findes Skjern Åens udsprin,g der slutter sine snoede vandringer mod vest. Efter gammel overtro, menes der, at de underjordiske søer og floder udmunder i en speciel energi, der give videre til menneskene i form af kreativitet


Det smukke bølgede landskab med de store skove omkring Klovborg, vidner om istidens seje livtag. Store slugter, frodige egne og

sjove sten....hvor jeg finder inspiration, ro, fordybelse og inspiration.


Jeg er uddannet folkeskolelærer med blandt andet linjefag i billedkunst og har en fortid som reklametegner/desktopper og dekoratør.

Jeg vandt min første tegne konkurrence allerede som 13 årig og solgte min første tegninger i samme år.


 Jeg arbejder p.t. som folkeskolelærer og underviser i billedkunst og design og underviser også privat i tegning for begyndere og øvede

for voksne


Alle mine værker, bliver derfor lavet i min fritid. Jeg har tegnet og malet portrætter/karikaturer hele mit liv og studiet af ansigter, former og farver er blevet en besættelse for mig, som manifesterer sig i et behov for, at udtrykke sig i netop farver og streger.


Jeg betragter mig selv mest af alt som en håndværker, der søger stadiet over selve håndværket, der kan udmøntes, i det man kalder for kunst.

Jeg er til stadighed på jagt efter det perfekte, så perfekt, at det har det uperfektes strøg og lethed.


Jeg tegner og maler i flere medier, især pastel har haft min interesse og her har jeg vundet internationale konkurrencer, i netop pastel tegning/maling (Pastel Guild of Europa).Derudover tegner og illustrere jeg også med graphite blyanter, laver illustrationer til blade, i akvarel og mixed teknik til f.eks.

Ugebladet Hjemmet.


Foruden dette har jeg studeret de gammle maler mestres teknikker og det udmønter sig i malerier kunstværker, der er forankre sig i et solidt gammeldags håndværk, med et kunstnerisk tvist forankret i

figurativ malekunst

Jeg benytter gerne olie og anvender en flere lags teknik.

 


Du kan også se min kunst, på følgende hjemmesider, som også indeholder kommentarer til tegningerne og meget andet;